18 Hari Dah Acap.. Ibu Terpaksa Pulang Awal.. Sedih Dengar Keadaan Ibu Acap..

Loading...

SEMALAM memasuki hari ke-18 kehilangan Mohammad Ashraf Hassan, 29, namun ahli keluarganya masih setia menjejaki pemuda itu di sekitar kawasan panas Gopeng Ultra Trail 2019 di sini.

Pencarian bermula dari Bukit Batu Putih, Gua Tempurung, Gua Kandu dan sekitarnya turut disertai ibunya, Siti Maznah Khamis, 62, yang mempunyai masalah jantung.

Bagaimanapun, abang Mohammad Ashraf, Mohd Zahiruddin, 35, berkata, ibu mereka terpaksa pulang baru-baru ini kerana menjalani pemeriksaan kesihatan.

“Emak sudah pulang untuk rawatan kesihatannya tapi saya dan ahli keluarga lain akan teruskan pencarian di sini dan tidak akan berhenti sehingga Acap (Mohammad Ashraf) dijumpai.

“Buat masa ini kami masih meronda di kawasan bukit dan berharap akan menemui petunjuk atau bukti,” katanya ketika dihubungi di sini, semalam.

Mohd Zahiruddin berkata, pencarian mereka turut dibantu rakan, penduduk kampung, polis dan bomba.

Dalam pada itu, dia turut memuat naik status di Facebook (FB) melahirkan kekecewaan atas sikap segelintir pengamal perubatan yang menggunakan ritual pelik seperti penyembahan dan pemujaan dalam usaha mencari Acap.

Katanya, tindakan itu menyebabkan pihak pengurusan rekreasi menghentikan bantuan dewan mahupun tapak perkhemahan kepada mereka, malah menyukarkan sukarelawan lain yang datang untuk membantu mencari dan menyelamat (SAR).

Turut dijelaskan kemudahan itu, satu-satunya tempat untuk sukarelawan berkongsi maklumat, solat dan rehat selepas penat meredah hutan.

“Kini sudah tiada tempat untuk pemantauan data dan sebagainya,” katanya.

VIDEO :

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Islamik Info

Loading...

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @IslamikInfoMedia

Sumber : Metro

(Visited 158 times, 1 visits today)

Reply