Sakit Gigi Datang Secara Tiba-Tiba, Gigi Anda Kembali Normal Secepat Mungkin Lepas Pakai Bahan Ini

Sakit gigi berlaku pada semua peringkat umur. Tidak kira kanak-kanak mahupun orang dewasa kerap mengalami sakit gigi. Kesakitan yang teruk boleh menyebabkan seseorang hilang fokus untuk melakukan tugas seharian.

Perkongsian oleh Yanti Adneen melalui lamannya boleh dijadikan panduan untuk anda. Gadis ini mengalami sa kit gigi yang teruk, setelah berkumur menggunakan mouthwash ini, sa kit giginya yang sekian lama telah hilang hingga sekarang. Paling penting harganya murah dan mudah untuk didapati di farmasi.

Jom kita ikuti perkongsian beliau seperti di bawah ini. Semoga bermanfaat untuk semua.

KORANG SAKIT GIGI? CEPAT CARI BENDA NI!

Ingat lagi tak episod yan sa kit gigi bulan Januari yang lepas? Hampir 2 minggu sa kit gigi. Bukan sa kit biasa-biasa. Sakit ya amatttt! Sampai menitis tup tap tup tap air mata. Sadis gila. Sakit oiii! Gigi bongsu la katakan.

Jumpa doktor dapat la ubat tahan sa kit & antibiotik. Yan rasa ubat tahan sakit tu kuat gila sebab kalau telan, sejam dua lepas tu hilang terus sakit. Eh eh sihat walafiat pulakss! Tapiiiiiii esok dan esok dan esok datang balik sakit tuuu.

Sempat telan 2 biji jer ubat tahan sakit. Sebab rasa kuat sgt ubat tu, tak berani laa nak amal walaupon doc cakap selamat jer. Hari2 seterusnya tahan sendiri laaa sa kit tu.

Antibiotik mmg yan habiskan. Tapi still sa kit tu berterusan. Siang sa kit, malam hilang. Esok ulang sa kit balik sampai hampir 2 minggu tak hilang lagi.

Yang pernah sa kit gigi bongsu paham la kot sa kit tu camna. Sampai ke otak dia pergi. Jemmm! Memang melepekkk kat rumah ajer la jawabnya. Tak de mood nak keluar. Sembang dengan adik laki, adik pon tanya;

“Laaa, tak hilang lagi ka sa kit gigi hang kak?”

“Belum. Sampai sekarang sa kit. Bila laaa nak hilang pon x tau. Huhuhu…” yan mengadu.

“Man dulu pon sa kit macam hg gak. Pi check, doktor cakap gigi bongsu berlubang. Kena cabut. Pastu aku pon cabut lariiii! Hahaha…” adik bercerita.

“Laaa… Hg lariiii???” yan terkejut sambil gelak.

“Haaa laaa. Pastu sa kit x tahan, aku pi klinik lain pulak. Tapi aku cerita sesiap la kat doktor tu yg aku dah pi check gigi, doc sana cakap kena cabut terus aku angkat kaki. So, doc tu tau aku penakut. Dia pon suruh aku pi cari satu mouth wash ni kat farmasi. Aku beli & guna 2-3 hari jer, terus hilang sakit gigi tu sampai sekarang. Alhamdulillah…” adik story panjang lebar.

Yan yg tengah sa kit gigi ni pon apa lagi, terus eksited tanya.

“Weh… Nama apa ubat tu? Beli kat mana?”

“Oradex. Botoi kecik ja warna biru. Aku beli kat farmasi kupang. Hang try pi tengok. Kot ada lagi…” adik balas.

Keesokannya, yan pon pi la cari ubat tu kat farmasi. Yessss! Ada! RM 7 lebih sebotoi kecik tu. Beli terusss. Ikhtiar kot2 menjadi. Nak tau tak apa jadi lepas yan kumur guna mouthwash tu??

2-3 hari kemudian… Jeng jeng jeng!!!! Sakit gigi yan dah hilang!!! Hilang??? Yes, hilang sampai sekarang!!! Alhamdulillah, syukurrrr. Semuanya dengan izin Allah.

So, kalau korang sa kit gigi, cuba la cari mouthwash ni. Kita usaha ja. Kalau serasi dan Allah izin, in shaa Allah menjadi. Siap ada logo halal lagi. Dapat laaa guna tanpa was-was. Silakan share. Semoga bermanfaat.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Petua Ibu

(Visited 421 times, 1 visits today)

Reply