Bapa ‘Syaitan’ R0gol, Liw4t Anak Sendiri!

BEKAS sarjan tentera dijatuhkan hukuman penj4ra 24 tahun dan 15 sebatan oleh Mahkamah Sesyen Johor Bahru, hari ini selepas didapati bersalah terhadap dua pertuduh4n mer0gol dan meliw4t anak kandungnya yang berusia 17 tahun, dua tahun lalu.

T3rtuduh berusia 44 tahun didakwa melakukan kesalah4n itu di rumah sewanya, di Taman Pelangi Indah, Johor Bahru, jam 2 pagi pada 15 Mac 2016.

Mengikut pertuduh4n pertama, t3rtuduh didakwa melakukan persetubuh4n ke atas remaja berkenaan tanpa kerelaan sambil menggunakan kekeras4n jenay4h dengan meletakkan pedang samurai di leher mangs4.

Bagi kesalah4n itu, t3rtuduh didakw4 melakukan kesalah4n mengikut Seksyen 376B Kanun Keseks4an yang memperuntukkan hukum4n penjar4 maksimum 30 tahun penjara dan sebatan, jika sabit kesalah4n.

Tertuduh turut didakwa melakukan seksss or4l terhadap mangs4 yang juga anak sulung daripada tiga beradik dan kesalah4n dituduh mengikut Seksyen 377C kanun sama yang membawa hukuman penjar4 sehingga 20 tahun serta sebatan, jika sabit kes4lahan.

Bagi pertuduhan pertama, Hakim Jailani Rahman menjatuhkan hukum4n 18 tahun bermula daripada tarikh hukum4n disabitkan dan 10 seb4tan, manakala bagi pertuduh4n kedua dikenakan hukum4n penjar4 enam tahun dan lima sebatan.

Bagaimanapun, hukuman penjar4 diperintahkan dijalankan serentak, menjadikan tertuduh perlu menjalani hukum4n penjara 18 tahun dan 15 sebatan.

Terdahulu dalam rayuan, t3rtuduh memohon hukum4n ringan dengan alasan sudah insaf, selain kesal4han itu adalah yang pertama.

T3rtuduh yang mempunyai tiga anak daripada perkahwinan terdahulu dan seorang bayi berusia dua bulan hasil perkahwin4n terbaru, juga memaklumkan kehilangan pencen dan gratuiti selepas diberhentikan kerja.

Bagaimanapun, Timbalan Pendakwa Raya, Siti Asmah Zainal Ariffin, dalam hujahnya memohon mahkamah mengenakan hukum4n berat kerana kesalah4n serius, selain menyebabkan kesan trauma dan psikologi terhadap mangs4 yang juga anak kandung yang sepatutnya dilindungi oleh tertuduh.

Sumber : Harian Metro

Reply