Individu Hina Rasulullah Kahwin Dengan Kanak Kanak..

SEORANG individu telah menaikkan kemarahan umat Islam di negara ini apabila memuat naik gambar menghina Rasulullah SAW di Facebook miliknya, semalam.

Individu yang menggunakan nama ‘Foo Sing Wai’ telah memuat naik gambar katikatur seorang lelaki tua bersama seorang kanak yang menggambarkan Rasulullah bersama isterinya, Siti Aisyah.

Individu yang sama juga dikatakan pernah menghina bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor sedang menonton filem lucah di rumah mereka.

Gambar berkenaan yang dipercayai disunting menunjukkan Najib bersama Rosmah sedang menonton filem berkenaan.

Berikutan itu, netizen mahu individu tersebut ditangkap dan diberi hukuman sewajarnya kerana tindakannya itu jelas telah mengguris hati umat Islam.

Sementara itu, Pensyarah Kanan Fakulti Pengajian Quran dan Sunnah, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) Dr. Ahmad Sanusi Azmi berkata, orang bukan Islam seharusnya faham batas pertuturan yang boleh dilakukan oleh merka.

Ini kerana, perkara penghinaan terhadap Rasulullah adalah isu yang perlu dihindari.

Selain itu, pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Gabungan Masyarakat Islam Malaysia dijangka akan membuat laporan polis hari ini.

Sumber : cempedakcheese

 

Jangan Lupa Komen Dan Share~

(Visited 368 times, 25 visits today)

Reply